Rotamız Mutluluk
 /  Gezinti Bağlantılarını Atla
Ana Sayfa /
Otizm /
Otizm ve Sosyalleşme

Otizm, günümüzde sadece bireyler ile sınırlı özel sorunlar ile kalmamış, aynı zamanda dünyanın her tarafında görülen, toplumların her kesimini etkileyen ve giderek yaygınlaşan sosyal bir olgu haline gelmiştir. Sosyal ve duygusal becerilerde zorluk, otizmin veya otizm spektrum bozukluğunun (OSB) ayırt edici bir özelliğidir. Otizm tanısı alan çocuklar özellikle akranları ile olan sosyal iletişim kurma becerilerinde ciddi sorunlar yaşayabilirler. Akranları ile sosyal iletişim başlatamayan çocuk giderek içine kapanabilir. Bu durum çocuğun kendi potansiyelini tam gösterememesine de yol açabilmektedir.

Son yıllarda yapılan çalışmalara göre 2-3 kişilik gruplar ile çalışan çocukların, diğer otizm tanısı almış çocuklar ile karşılaştırıldıklarında sosyal iletişim becerilerinde belirgin bir fark olduğu görülmüştür. Sosyal grup çalışmalarına katılan çocukların öğrendikleri, gördükleri iletişim becerilerini diğer alanlarda da genelleyip genellemediği incelenmiş ve olumlu geri dönüşler alınmıştır.

Otizm tanısı almış çocukların bu tarz sosyal gruplara katılması çocuğun etkileşim ve iletişim becerilerini geliştirmesine yardımcı olur, özgüveninin de daha fazla artmasını sağlar. Çocuklar kendilerini daha rahat ve etkili şekilde ifade edebilir, akranları ile uyumlu bir sosyalleşme süreci yaşayabilirler.


Atlantis Özel Eğitim ve Rehabilitasyon l Yazılım K7