NöroPLAY , erken müdahale yöntemi olarak 12- 42 ay arasındaki çocuklar için uygulanır. Amerika Psikoloji Derneği (APA) Otizm Spektrum Bozukluğunu (OSB) yaşamın ilk yıllarında kendini gösteren, sosyal ilişkilerde sınırlılık, tekrarlayıcı ve özgüdüleyici davranışların eşlik ettiği nörogelişimsel bir bozukluk olarak tanımlar. NöroPlay yöntemin de bu sınırlılıklar üzerine yoğunlaşılır. Çocukların sosyal iletişimdeki sınırlılıklarını oyun yoluyla geliştirmeyi amaçlar.
Çocuklar çoğunlukla evde anne ya da babasının - bakımını sağlayan kişilerin- yanında zaman geçirdikleri için bu geçilen zamanı ev ortamında en verimli şekilde değerlendirmelerini sağlar. Ailenin de işin içine katıldığı bir yöntemdir. Sosyal oyun aracılığıyla çocuğun gerçek hayatta karşılaştığı olayları anlamlandırmasını destekler. Örneğin, çocuk oyuncak arabanın tekerleğini çeviriyorsa yani işlevine uygun bir şekilde oynamıyorsa, ebeveyn eline çekici alarak “ aaa tekerlek çıkmış tamir edelim” der ve “ işte tamir oldu düt düüüt” diyerek işlevine yönelik kullanımında model olur. NöroPLAY yönteminde asıl amaç çocuğun yöneldiği oyuncak üzerinden oyunu başlatmak ve etkileşim kurabilmektir. Çocuğu zorlayarak bir oyuna çekmeye çalışmadan onun ilgisini takip etmeye ve oyunu çeşitlendirme becerisini desteklemeye çalışılır.
NöroPLAY yöntemi bir takım stratejilerden oluşur. Stratejilerin amacı ebeveyn olarak çocuğun oyununa nasıl dahil olabileceğiniz ve onun dikkatini nasıl çekeceğinizle ilgilidir. Bu stratejilerin yanı sıra evde oyun odası nasıl olmalı, hangi oyuncaklar tercih edilmeli gibi soruların cevaplarını da içermektedir. NöroPLAY yöntemi bilimsel dayanakları olan bir yöntemdir. Kurumumuzda uygulanmaktadır.